Niksi-Pirkka sticker

Tero Vesterinen: Koti-iltamme päättyvät lauluhetkiin

Tero Vesterinen on perheenisä, joka aloittaa aamunsa tarkistamalla, mitä Mauri-kissalle kuuluu.

Aamulla kun herään, yritän heti ensimmäisenä paikallistaa, missä päin pihamaata kuuro, 16-vuotias Mauri-kissamme mahtaa mennä. Annan ensin Maurille aamulääkkeet, sitten on saatava nopeasti kahvikuppi käteen.

Ostoskorissani on aina kotimaisia kasviksia, kuten parsakaalia, porkkanaa ja sipulia. Lisäksi ostamme paljon kalaa, lähikaupassamme K-Supermarket Tarmolassa on aivan erinomainen kalatiski!

Innostun paljon kaikenlaisesta rakentamisesta, tällä hetkellä työn alla on pihamme saunamökki. Olen luonteeltani melko pedantti, ja välillä huomaan nysvänneeni pientä yksityiskohtaa tunteja. Tästä tavasta olen yrittänyt päästä eroon, jotta tekeminen pysyy mielekkäänä.

vesterinen kitara

Arjessani en luovu musiikista. Olinpa sitten lenkkipolulla tai auton ratissa, musiikkia on soitava taustalla. Olen ennakkoluuloton musiikin kuluttaja, ja minulta löytyy lista, johon kirjaan jatkuvasti kiinnostavia biisejä.

Paras säästövinkkini on pidentää jo olemassa olevien vaatteiden käyttöikää esimerkiksi oikealla huollolla ja niitä paikkaamalla. Näin ostan mahdollisimman vähän uusia vaatteita. Olen iloinen, että myös lapseni ovat omaksuneet ajatuksen, että kaikkea ei tarvitse saada heti ja uutena.

Ekotekoni on pyrkiä elämään perheeni kanssa sellaista arkea, joka kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä. Puolisoni Sanna on biologi, joten hän tietää aiheesta paljon jo ammattinsakin puolesta. Lataamme hybridiautoamme uusiutuvalla sähköllä, ja kaupassa käydessämme pyrimme suosimaan mahdollisimman lähellä tuotettua kasvispainotteista ruokaa.

Arjen supervoimani on innostuminen ja heittäytyminen lasteni juttuihin. Touhuamme paljon yhdessä perheenä, ja yksi lempipuuhistamme on lautapelien pelaaminen. Suosikkimme on Harry Potter -roolipeli, jota olemme pelanneet nyt kolme vuotta putkeen.

Tavallinen koti-iltani päättyy siihen, että luen 9-vuotiaallemme iltasadun ja laulan vielä iltalaulut päälle. Bravuurini ovat Päivänsäde ja Menninkäinen sekä Hummani hei. Lauluhetket ovat aina olleet tärkeitä, sillä haluan, että lapsillemme tulee olo, että he voivat rauhassa nukahtaa vanhemman läsnä ollessa.

vesterinen lapset

Saan inspiraatiota kokkailuun bändikavereiltani. Yhtyeessämme on paljon innokkaita kokkeja, ja raportoimme aina toisillemme, kun löydämme toimivan reseptin. Esimerkiksi nykyistä ruokabravuuriani katkarapurisottoa kokeilin alun perin bändikaverin suosituksesta.

Kunpa oppisin soittamaan pianoa. Vaikka olen koko ikäni soittanut kitaraa, tuntuu pianonsoitto aivan tolkuttoman vaikealta. Yritän aina aloittaa harjoittelun uudestaan, mutta koordinaationi on yksinkertaisesti surkea.

Salainen paheeni on se, että yksin ollessani saatan viettää tuntikausia sohvalla vilttiin kääriytyneenä suklaalevyn kanssa Tähtien sota -elokuvia katsellen. Perheellisenä nämä hetket ovat toki nykyään melko harvassa, mutta silloin kun niitä on, otan kaiken ilon irti!


TERO VESTERINEN

on 48-vuotias muusikko, joka toimii solistina Vesterinen Yhtyeineen -bändissä. Perheeseen kuuluvat puoliso Sanna ja parin 9- ja 14-vuotiaat lapset.

Vesterinen Yhtyeineen on suunnitellut vuoden 2024 Roosa nauhan.

roosanauha 24

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys täyttää tänä vuonna 21 vuotta. Teemana vuoden 2024 keräyksessä ovat keuhkosyövät.

”Kun meitä yhtyeenä kysyttiin mukaan suunnittelemaan vuoden 2024 Roosa nauhaa, olin valtavan otettu asiasta. On kunnia olla mukana, sillä syöpä aiheena koskettaa niin monia meitä suomalaisia”, Vesterinen sanoo.

Lue lisää:

JULKAISTU   22.9.2024TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Tero Vesterinen, Ville Juurikkala

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?