Niksi-Pirkka sticker

Parhaat pikkujoulupurtavat – nappaa ideat juhlapöytään 

Näin kokoat helpot tarjoilut rentoon iltaan. K-Ruoka-lehden toimitus vinkkaa valttikorttinsa marraskuun kemuihin. 


Rakkaudesta tahnoihin

PIA FLINK, PÄÄTOIMITTAJA

Pia F

”RAKASTAN TAHNOJA, ja mielestäni ei ole pikkujouluja ilman erilaisia dippejä. Niitä voi muunnella trendien mukaan tai tehdä tarjolle muutamia eri makuja, jotta kaikille löytyy varmasti oma suosikki.

Helpoimmillaan dippi syntyy, kun soseutat säilöttyjä artisokansydämiä öljyn ja valkosipulin kanssa. Jos ehdit hieman panostaa, voit karamellisoida sipuleita pannulla ja sekoittaa niistä ranskankerman ja mausteiden kanssa herkullisen dipin.

Tahnojen kanssa maistuvat rouskuvat dipattavat, kuten leipäpalat ja sipsit. Lisäksi hedelmät tuovat raikkautta kokonaisuuteen. Tahnat ovat näppäriä myös nyyttäreissä. Ne voi sekoittaa valmiiksi kotona, napata mukaan lisukkeet ja laittaa kauniisti tarjolle perillä.

Punajuurihummus hurmaa maullaan ja värillään


Jokapaikan pikkumakeat

TERESA VÄLIMÄKI, RUOKA-ASIANTUNTIJA

teresa V

”EN YLEENSÄ harrasta näpertelyä keittiössä, mutta joulukarkit ovat poikkeus. Niitä on kiva tehdä vaikka porukalla ja fiilistellä samalla joulunalusta, joka on minusta hauskempaa ja tunnelmallisempaa aikaa kuin itse h-hetki eli jouluaatto. Joulumakeiset sopivat pikkujoulujen makeiksi naposteltaviksi glögin rinnalle.

Yksinkertaisimmillaan ihanat itse tehdyt jouluherkut syntyvät, kun sekoitat sulatettuun suklaaseen rouhittuja pähkinöitä, pipareita ja kuivattuja hedelmiä. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun laakeaan vuokaan ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi ja herkuttele.

Itse tehdyt joulukarkit ovat loistava joululahja ihmisille, joilla on jo kaikkea mutta makeannälkä sammumaton.

Helppo fudge käy joululahjaksi ja glögin kaveriksi


Juhlissa glögini on kylmää

MINNA KOVALA, RUOKATOIMITTAJA

minna k

”OLEN SUURI glögifani, jonka glögikausi alkaa jo syksyn puolella ja venyy pitkälle kevättalveen. Suosin yleensä kaupan valmiita glögejä, mutta toisinaan innostun tekemään juomaa myös itse. Suosikkini on omena- ja seljankukkamehusta keitetty glögi, joka maustetaan inkiväärillä, kanelilla ja kardemummalla.

Pikkujouluihin valitsen kuuman juoman sijaan mieluiten kylmän glögidrinkin tai -mocktailin. Helppo ja näyttävä kupliva alkumalja syntyy, kun lisäät kivennäisveteen tai kuohuviiniin tilkan glögitiivistettä, jäisiä karpaloita ja rosmariininoksan.

Pirskahteleva Glögisptitzkruunaa juhlan


Paljon melua juustoista

JASMIN RAITAKARI, RUOKATOIMITTAJA

jasmin R

”JUUSTOJEN VALINTAA juustotarjottimelle ei kannata stressata. Tärkein asia on ottaa juustot esille ajoissa, eli tuntia tai kahta ennen tarjoilua. Näin ne pehmenevät ja maistuvat syvemmin. Ilmainen vinkki, jolla tutut juustot maistuvat tuplasti paremmilta.

Valitse yksi kaikille maistuva mieto juusto, sen jälkeen voit tehdä villimpiä valintoja. Sinihome- ja valkohomejuustot ovat vakiohyviä, mutta kokeilepa napata juustohyllystä myös sinulle uusi ja jännä kimpale. Tarjottimen villi kortti voi olla vaikka punahomejuusto.

Omia suosikkijuustojani ovat vanhat goudat ja vahvat sinihomeet. Uusimmat villitykseni niiden kanssa ovat kirsikkahillo ja digestivekeksit. Myös uunissa lämmitetty camembert on aina täydellinen valinta.

Näyttävä juustoplattersyntyy näin!

glogispritz fiilis

Kuinka paljon mitäkin?

Varaa glögiä vähintään 2 dl hörppijää kohden. Mittaa etukäteen omien mukien tilavuus ja varaudu siihen, että glögiä halutaan kaataa toinenkin kupillinen.

Juustotarjottimelle riittää noin 150 grammaa juustoa joka herkuttelijalle. Määrä riippuu siitä, mitä katat pöytään juustojen kaveriksi.

Joulutorttuja kannattaa leipoa pari per vieras, pipareita ja konvehteja kuluu usein tuplamäärä.

Suolaisesta piirakasta voit leikata valmiiksi pieniä ruutuja tai kolmioita, jolloin peltipiirakasta tulee noin 30 annosta.

Katso lisää ideoita ja reseptejä pikkujouluun

JULKAISTU   28.10.2024TEKSTI   Jasmin RaitakariKUVAT   K-Ruoka ja haastateltavat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?