Niksi-Pirkka sticker

Näin löydät vaihtoautojen valion

Vaihtoauto on aina yksilö. Mitä kannattaa huomioida, että löytää parhaan omia tarpeita varten?

Onnistut vaihtoauton hankinnassa paremmin, jos käytät tovin sopivan hankintabudjetin haarukointiin ja omien tarpeidesi listaamiseen. Pohdi ainakin tilantarpeesi ja varustetoiveet. 

1. Kunto kriittinen tekijä

Käytetty auto on aina yksilö. Kaksi samanikäistä ja -merkkistä ja yhtä reilusti kilometrejä niellyttä menopeliä saattavat erota toisistaan merkittävästi. Oleellista on, millaista hoivaa ja huoltoa auto on saanut osakseen.

Auton huoltokirjaan perehtyminen on käytetyn auton ostajan ykkösjuttu. Valmistajan suositusten mukaisesti tehdyt huollot ovat tärkein todistus auton kunnosta. Yhtä tärkeää on kiinnittää huomiota auton ulkoiseen olemukseen. Kiiltävä ja kolhuton maalipinta sekä siisti sisustus kertovat paljon auton historiasta. Huomiota on hyvä kiinnittää myös talvi- ja kesärenkaiden sekä tuulilasin kuntoon. Näiden uusimistarve voi tuoda ostajalle jopa tuhansien eurojen lisäkulun.

2. Käyttökulut syyniin

Auton koko, moottorin tilavuus ja teho sekä auton merkki vaikuttavat oleellisesti kulkupelin käyttökustannuksiin. Tämä on hyvä huomioida autoja vertailtaessa.

Iso luksusauto kolmelitraisella moottorilla kuluttaa keskikokoista kansanautoa enemmän. Myös sen korjaus- ja huoltokulut sekä verot ja vakuutusmaksut ovat todennäköisesti korkeammat.

3. Tutustu huolella

Uudet löydöt kannattaa ehdottomasti koeajaa. Se on paras tapa tehdä sinunkaupat tulevan kumppanin kanssa. Onko ajoasento optimaalinen, loksahtavatko vaihteet kohdalleen ja totteleeko ohjaus tunnollisesti käskyjä? Ajelun lomassa voit kätevästi testata ilmastoinnin ja sähkölaitteiden toimivuuden.

Ajon aikana korviin kantautuvat kolinat, sirinät ja muut epämääräiset äänet voivat vihjata vioista. Osa autoliikkeistä tarjoaa myös etäostomahdollisuutta, jolloin ostaja voi käydä auton ominaisuudet ja kunnon myyjän kanssa läpi esimerkiksi puhelimessa, chatissa tai WhatsAppissa.

4. Luotettava myyjä luo turvaa

Käytetyn auton ostamisessa on aina omat epävarmuustekijänsä. Huonolla tuurilla autossa voi esiintyä vikaa, jota myyjä ja ostaja eivät ole kaupantekohetkellä osanneet ennakoida. Tällöin yhteistyö luotettavan ja hyvämaineisen autoliikkeen kanssa nousee arvoonsa. Reklamaatioihin vastataan ja takuuasiat hoituvat.

Isot ja tunnetut merkkiliikkeet pystyvät tarjoamaan laajan valikoiman ohella hyviä etuja. Esimerkiksi K-Auto neuvottelee vakuutus- ja rahoitusyhtiöiden kanssa asiakkailleen edullisia vakuutus- ja rahoituspaketteja.

Asiantuntijana K-Auton myyntipäällikkö Ville Laiti

Lue lisää:

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 8/2022

JULKAISTU   3.8.2022TEKSTI   Tuomas LehtonenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?