Pirkka

Varo, liukasta!

Lähes joka kolmas jalankulkija liukastuu talvella. Talvikeleillä kannattaakin pitää katse tiessä myös kävellessä.

  1. Lähes joka kolmas jalankulkija liukastuu talvella. Liikenneturvan kyselyn mukaan liukastuneista 30 prosenttia kertoo loukanneensa itsensä, ja heistä 15 prosenttia hakeutui liukastumisen takia terveydenhuoltoon.

  2. Vuodessa arviolta noin 4 600 suomalaista joutuu liukastumistapaturman takia vuodeosastohoitoon, 11 000 loukkaantuu lievemmin, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

  3. Nuoret liukastuvat iäkkäämpiä useammin, mutta selviävät pienemmin vahingoin. Vanhemmat ikäluokat käyttävät kuitenkin nastakenkiä tai liukuesteitä yleisemmin.

  4. Tutkimusten mukaan jalankulun turvallisuudessa talviolosuhteissa on paljon parannettavaa. Liukastumistapaturmien syinä ovat tyypillisesti liukkaat sääolosuhteet, talvikunnossapidon puutteet tai keliin sopimattomat kengät.

*Vedenpitävät ja fleece-vuorilliset mywear Wagrain Mid -pitopohjakengät 99,99 €. Kosteutta hylkivissä Icebug Nirak 2 -nastakengissä on 13 hiiliteräsnastaa, 159,90 €. Kenkien päälle laitettavat Tuisku Sport -liukuesteet 22,99 €. Kaikki tuotteet, K-Citymarket. *

Lue lisää:

Pirkka-lehti 1-2/2023

JULKAISTU   24.1.2023KUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?