Kynttilöiden marmorointi – tee itse näillä ohjeilla!

Loppuivatko lahjaideat? Näyttävät marmoroidut kynttilät syntyvät helposti ja sopivat vaikka pikkujoululahjoiksi tai tuliaisiksi.

Kynttilöiden tuunaaminen on hauskaa ja helppoa. Palkinnoksi saat persoonallisia kynttilöitä, joita on ilo antaa lahjaksi.

Nämä tarvitset:

  • kynttilöitä
  • vahakyniä
  • ämpäri
  • muovikassi
  • metallinen purkki, esimerkiksi hernekeittopurkki
  • metallinen kattila tai kulho
  • puinen grillitikku
  • vettä
  • sanomalehtiä

Tee näin:

  1. Paloittele tai raasta vahakynää metallisen hernekeittopurkin pohjalle.
  2. Keitä vettä kattilassa kiehuvaksi. Aseta metallipurkki kuumaan veteen ja vahakynät sulavat vesihauteessa. Lieden ei tarvitse enää olla päällä. Anna vahakynämassan sulaa ohueksi ja juoksevaksi. Sekoittele massaa puutikulla.

marmorikynttilat vaihe1 3. Suojaa pöytä sanomalehdillä ja ämpäri muovikassilla. Kaada kuumaa vettä ämpäriin. Varo polttamasta itseäsi.

marmorikynttilat amparin suojaus 4. Kaada sulanut vahakynäneste kuumaan veteen ämpäriin. Vaha jää veden pinnalle pisaroiksi. Vedä tikulla kuvioita veden pinnalla olevaan vahamassaan.

marmorikynttilat varin sekoitus 5. Dippaa kynttilä lappeellaan veteen. Ole varovainen kuuman veden kanssa. Voit käyttää halutessasi kumihanskoja, ettet polta sormiasi. Pyörittele kynttilää värimassavedessä niin monta kertaa, että olet lopputulokseen tyytyväinen.

marmorikynttilat dippaus 6. Nosta kynttilä kuivumaan pystyasentoon.

Graafisia kuviokynttilöitä teet näin:

  1. Ota kynttilä toiseen käteen ja juoksevaa vahakynämassaa sisältävä purkki toiseen käteen.
  2. Valuta kuvioita kynttilän pintaan ja anna ylimääräisen kynämassan valua ämpäriin, jossa on kuumaa vettä.

marmorikynttilat varin kaato 3. Laita kynttilä kuivumaan pystyasentoon.

Jos haluat tehdä kynttilöitä molemmilla tavoilla, tee ensin graafiset versiot valmiiksi. Sulata tarvittaessa lisää vahakyniä ja kaada lisää värimassaa veteen. Tee sitten marmorikynttilät.

Tuunatuista kynttilöistä tulee kaikista eri näköisiä, ja siksi kynttilöiden tuunaaminen onkin niin hauskaa. Kokeile ja inspiroidu! Sekoittele eri värejä keskenään tai käytä lempiväriäsi.

Katso lisää:

JULKAISTU   20.11.2021TEKSTI   Riia KoivistoKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?